Київенерго обіцяє, що тепло бюджетникам дадуть до кінця тижня



Фото comandir.com

До кінця поточного тижня бюджетні установи будуть забезпечені теплом.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"А врегулювання проблеми дисбалансу цін на газ для бюджетних організацій… очікується до кінця листопада", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це дозволить уникнути втрат і збільшення боргу теплопостачальних компаній за газ і його транспортування.

"На сьогодні борг "Київенерго" за газ досяг 2,5 мільярда гривень. Через різницю в тарифах, за прогнозами компанії, до кінця поточного опалювального сезону держбюджету по Києву знадобиться більше 500 мільйонів гривень", - додали у прес-службі.

Як відомо, 19 жовтня ПАТ "Київенерго" повідомило, що початок опалювального сезону в багатьох соціальних закладах Києва відкладається через неврегульовану ціну на газ. 

23 жовтня у Київській адміністрації заявили, що питання подачі тепла у відомчі та адміністративні будинки Києва залишається невирішеним через те, що не врегульоване питання ціни на газ для бюджетних установ після підняття ціни на газ на 60% Кабміном.

У мерії додали, що зверталася і до Кабміну, і до НКРЕКП з проханням терміново вирішити це питання. Але ситуація досі не вирішена.

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків заявили, що їхня колекція опинилася під загрозою через відсутність опалення. Така ж ситуація в інших музеях міста.  

Станом на 3 литопада, за даними "Київенерго", у столиці без опалення залишалися 7% будинків ЖБК та ОСББ та 6% відомчого житла, фактично всі вищі навчальні заклади та об’єкти соціально-побутової сфери.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ