Київенерго каже, що в Києві зривається початок опалювального сезону



Фото dp.ua

Початок опалювального сезону в багатьох соціальних закладах Києва відкладається через неврегульовану ціну на газ.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Сьогодні тепло отримують 489 дитсадків (93%) та 109 (39%) медичних закладів. Дата початку опалювального сезону в решті столичних закладах соціальної сфери залишається невизначеною", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголошують, що це викликане різницею закупівельної та передбаченої в тарифі ціни газу.

""Нафтогаз України" продає "Київенерго" природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тисячі гривень за 1 тис. м³, а у тарифі на виробництво теплоенергії закладено його вартість як 4,94 тисячі гривень за 1 тис. м³", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що щоденний збиток "Київенерго" від постачання тепла тільки соціальним об’єктам столиці становитиме 1,2 мільйона гривень і збільшуватиметься пропорційно зниженню температури навколишнього середовища.

"До кінця року він може скласти 541 мільйон гривень", - підрахували у компанії.  

"Ця ситуація робить непрогнозованими якість та безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій в новому опалювальному сезоні", - додали у "Київенерго".

Відзначається, що для вирішення цього питання компанія неодноразово зверталась до КМУ, НКРЕКП, профільних міністерств та КМДА, але станом на 19 жовтня рішення щодо джерела компенсації різниці в тарифах на газ немає.

Як відомо, 9 жовтня у Києві почали підключати до централізованого опалення дитсадки та медичні заклади.

16 жовтня почали підключати до опалення житлові будинки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ