80% житла у Києві уже з теплом, підключення бюджетних установ під питанням – КМДА



Фото loda.gov.ua

Станом на ранок 23 жовтня 80% житлових будинків підключені до опалення, але досі невирішеним залишається питання подачі тепла у відомчі та адміністративні будинки.

Про це на брифінгу 23 жовтня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"На ранок 80% житлових будинків підключені до опалення. Мова йде про будинки, які у сфері управління міста. Будинки ЖБК і ОССБ, які самостійно визначаються з опаленням, у них набагато менший відсоток. Але тут ми лише можемо просити їх. Наразі близько 11% ОСББ підключені", - сказав Пантелеєв.

Він також додав, що вже підключені усі лікарні і дитячі садки.

"Але тепер про не зовсім позитивну ситуацію. Мова йде про ціну газу для бюджетних установ від ТЕЦ. Ми неодноразово говорили про те, що не врегульовано питання ціни на газ для бюджетних установ після підняття ціни на газ на 60% Кабміном", - сказав чиновник.

За його словами, міська влада неодноразово зверталася і до Кабміну, і до НКРЕКП з проханням терміново вирішити це питання.

"На жаль, ця проблема досі неврегульована. Нам довелося підключати школи в антикризовому режимі. Рішенням комісії з надзвичайних ситуацій у п’яницями зобов’язали "Київенерго" підключити школи, оскільки розуміли прогноз на понеділок (23 жовтня – ред.)", - сказав Пантелеєв.

"Але ситуація залишилася на тому ж рівні. Питання ціни не вирішено, і на сьогоднішній день ми не підключаємо будівлі адміністративні, міністерства, відомства, які фінансуються з бюджету у питанні опалення", - додав він.

У свою чергу гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко відзначив, що школи почали підключати лише 21 жовтня.

"На цьому тижні ми маємо закінчити підключення всіх будинків. У суботу почали підключати школи. На сьогоднішній ранок основана маса шкіл підключені до опалення. Залишається невирішена ситуація з адміністративними будівлями. Склалася ситуація нехороша", - сказав він.

За його словами, розпочати опалювальний сезон у бюджетних установах можна після вирішення питання з дотаціями з бюджету.

Фоменко висловив сподівання, що це питання вирішиться упродовж тижня.

"Залишається невирішеним також питання боргу держави по пільгах і субсидії. На 1 жовтня цей борг становить 300 мільйонів гривень", - сказав гендиретор "Київенерго".

Ірина Балачук, УП

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ