У Києві досі мерзнуть ВНЗ і соціально-побутові об’єкти



Фото poltava.to

У столиці без опалення лишаються 7% будинків ЖБК та ОСББ та 6% відомчого житла, фактично всі вищі навчальні заклади та об’єкти соціально-побутової сфери.

Такі дані станом на 3 листопада оприлюднило "Київенерго".

"Із 4790 адміністративних будівель та об’єктів соціально-побутової сфери Києва тепло отримують лише 23 (0,5% від загальної кількості)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається що не краща ситуація з навчальними закладами, зокрема технікумами, університетами та ін.

"На початок листопада до централізованого опалення підключено всього 9 таких закладів з 203 (лише 4,4% від загальної кількості)", - повідомили у "Київенерго".

У компанії нагадали, що на їхньому сайті розміщено перелік майже 100 ОСББ та ЖСК, які є найбільшими боржниками.  

"Надзвичайно складною залишається ситуація із опаленням бюджетних організацій.  Щодоби збитки від опалення закладів соцсфери (школи, дитсадки, лікарні) складають 1,2 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

"А адміністративні будівлі та вищі навчальні заклади до цього часу потерпають від неврегульованої ціни на газ", - підсумували у "Київенерго".

Як відомо, 19 жовтня ПАТ "Київенерго" повідомило, що початок опалювального сезону в багатьох соціальних закладах Києва відкладаєтьсячерез неврегульовану ціну на газ. 

23 жовтня у Київській адміністрації заявили, що питання подачі тепла у відомчі та адміністративні будинки Києва залишається невирішеним через те, що не врегульоване питання ціни на газ для бюджетних установ після підняття ціни на газ на 60% Кабміном.

У мерії додали, що зверталася і до Кабміну, і до НКРЕКП з проханням терміново вирішити це питання. Але ситуація досі не вирішена.

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків заявили, що їхня колекція опинилася під загрозою через відсутність опалення. Така ж ситуація в інших музеях міста.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ