У Кличка кажуть, що музей на Поштовій будують за планом



Фото life.pravda.com.ua

Роботи зі створення музею на Поштовій площі та будівництво багатофункціонального комплексу на Поштовій площі тривають за планом.  

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляє сайт міської влади.

"Роботи щодо збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століття здійснюються за планом. Фінансування в розмірі 27 мільйонів гривень місто виділило", - сказав він.

Водночас чиновник наголосив, що для підготовки якісної методики консервації ділянки та детальної концепції майбутнього музею археологам потрібен час.

"Існують тактичні питання з дотримання відповідного балансу між будівельними роботами та роботами археологічними, метою яких є збереження культурної спадщини. Ці питання вирішуються у робочому порядку. Замовник робіт та інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень", – підкреслив Спасибко.

Він запевнив, що усе це жодним чином не вплине на кінцевий результат – створення музею. 

Спасибко також наголосив, що геодезисти ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" здійснюється моніторинг стану прилеглих до будівництва об’єкта споруд.

"За інформацією інституту, моніторинг показує, що об’єкт знаходиться в належному технічному стані. Усіх необхідних норм та ДСТУ на будівництві дотримуються", – підкреслив заступник голови КМДА.

Як відомо, раніше археологи заявили, що артефакти на Поштовій площі ризикують бути похованими під бетоном, на якому виросте торговий центр.

Київська адміністрація запевнила, що музей на Поштовій площі буде. 


Як відомо, у лютому 2015 року під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

Після цього міністр культури заявив, що забудовник з Поштової площі муситиме змінити проект.

12 березня 2015 року на розкопках стародавньої вулиці Київ стався обвал ґрунту, і археологи призупинили роботи.

У квітні 2015 року стародавню вулицю, знайдену на місці будівництва торгового центру на Поштовій площі, засипали землею. Таке рішення прийняла робоча група при Мінкульті, щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу і сонця.

Згодом мер Києва Віталій Кличко запевнив, що археологічна знахідка на Подолі буде збережена.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко заявила, що в рамках торгово-розважального комплексу на Поштовій площі планується відкрити підземний музей на місці стародавньої вулиці часів Київської Русі.

У жовтні 2015 року журналісти з’ясували, що побудова торгового центру у транспортну розв’язку на Подолі в Києві відбувається без землевідведення і загрожує зруйнувати унікальну археологічну знахідку.

Право будувати торговельні приміщення було надано у 2013-му ТОВ "Хенсфорд Україна" – фірмі, зареєстрованій за кілька місяців до оголошення конкурсу. При цьому сам проект ТЦ  був змінений.

Фірма "Хенсфорд Україна" виявилася наближеною до завгоспа Януковича Андрія Кравця – людини, наближеної до Сергія Льовочкіна, колишнього голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ