Під час демонтажу МАФів на КПІ постраждали 5 осіб – поліція



Фото з facebook Александр Барабошко

Уночі 22 грудня під час наміру демонтувати МАФи поблизу метро "Політехнічний інститут" постраждали 5 осіб: двоє правоохоронців та троє цивільних громадян.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

Відзначається, що відповідно до інформації Київської адміністрації щодо проведення демонтажних робіт на вулиці Політехнічній туди направили близько 150 правоохоронців для охорони порядку.

"Коли на місце прибула спецтехніка, власники МАФів заблокували її, а відтак виник конфлікт між підприємцями та представниками благоустрою. Невдовзі на місце події прибув народний депутат України із групою осіб. Аби не допустити фізичного протистояння та масової бійки, правоохоронці вимушені були втрутитися у ситуацію", - йдеться в повідомленні.

У результаті демонтажні роботи не проводили і через деякий час учасники подій розійшлися.

"Загалом до столичної поліції надійшло 5 повідомлень лікарів про надання допомоги постраждалим на вулиці Політехнічній, із них двоє – працівники поліції, а також більше 10-ти повідомлень щодо цих подій", - йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що усі відомості відповідним чином зареєстрували і вирішують питання щодо правової кваліфікації подій.

Як відомо, уночі 4 грудня трактором потрощили МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут". Робили це комунальники.

Як пояснив "Українській правді. Київ" нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, ці МАФи стояли незаконно ще з 2012 року, власників цих споруд неодноразово просили демонтувати конструкції самостійно.  

Під ранок 15 грудня потрощили тракторами ринок на Оболоні. Міська влада обіцяє розбити там сквер.

Тієї ж ночі проїхалися тракторами і по кіосках на вулиці Драйзера у Деснянському районі. 

19 грудня Білоцерковець повідомив, що міська має намір облаштувати невеликий сквер на місці незаконних кіосків на КПІ.

22 грудня комунальники планували продовжити демонтаж МАФів на КПІ, однак не змогли цього зробити через супротив власників кіосків.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ