Біля метро "Політехнічний інститут" знесли МАФи. ФОТО



У Києві комунальники демонтували МАФи, розташовані поблизу станції метро "Політехнічний інститут".

Про це у facebook повідомив Олександр Гусєв.

Він відзначив, що кіоски знесли на вихідних – у ніч з суботи на неділю. 

"Це метро "Політехнічний інститут", ось так вночі тут рознесли МАФи. Деякі власники кіосків вивозять свою власність і товари, а на деяких мародери все виносять", - повідомив Гусєв 4 грудня. 

 Фото Олександра Гусєва

"Безхатченки їдять продукти прямо на місці, а власники не можуть зрозуміти такої вибірковості Київської влади, адже практично поруч кіоски зовсім не зачеплені, а на одному із них навпаки роблять ремонт", - підсумував Гусєв. 

Фото Golko Olk з facebook

Як пояснив "Українській правді. Київ" нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, МАФи біля метро "Політехнічний інститут" стояли незаконно ще з 2012 року, власників цих споруд неодноразово просили демонтувати конструкції самостійно. 

 Фото Олександра Гусєва 

"З 2012 року дані МАФи стоять незаконно, незаконно під’єднувались до електропостачання метрополітену. Вони належать колишнім силовикам району і колишньому заступнику голови Солом’янського району. Їх намагались узаконити через рішення судів. Там 5 перехресних рішень судів, коли різні засновники судились з іншими за поділ майна, і в решті суд видавав рішення "заборонено демонтувати КП "Київблагоустрій", - пояснив Білоцерковець.  

 Фото Олександра Гусєва 

Він додав, що ці МАФи не сплатили жодної копійки до бюджету.

"Неодноразово їм видавали приписи, останній раз у квітні 2016 року. Вони апелювали, що мають рішення суду і далі працювали. Але вони не врахували, що це балансова територія районного ШЕДУ, Київавтодору. Районний автодор отримав припис від Департаменту благоустрою з вимогою навести порядок на своїй балансовій території", - розповів Білоцерковець.

 11 квітня 2016 року власники отримали приписи на демонтаж 9 конструкцій. Фото надане Дмитром Білоцерковцем 

На запитання, чому МАФи не демонтували повністю, а лиш пошкодили фасади, він пояснив:

"Це такий варіант роботи з такими власниками, які не реагують на приписи і протестують проти демонтажу комунальниками. Адже їх вже пробували демонтувати минулого року. Нині кіоски пошкодили, щоб їх не могли використовувати і комунальники продовжать демонтаж".

При цьому Білоцерковець додав, що незабаром біля метро „Політехнічний інститут" можуть знову з’явитися кіоски, але вже законні.

"У нас за схемою вдовж проспекту Перемоги не повинно бути МАФів з фасаду, поступово ми їх прибираємо. Наразі на метро "КПІ" лишились законні МАФи. Їх близько 15. За комплексною схемою, їх мали перенести на інші локації. Зокрема, частину – на Політехнічний провулок, але ця територія була зайнята незаконними кіосками. Тому, коли незаконні МАФи демонтують, туди перенесуть кілька законних кіосків з "КПІ"", - підсумував Білоцерковець.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ