МАФи на Оболоні були незаконні, замість них буде сквер – радник мера



Ринок на Оболоні, який вночі потрощили тракторами, працював незаконно. Після його повного демонтажу, тут розіб’ють сквер.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"На Оболоні – то офіційний демонтаж. Там буде сквер. Власник цих магазинів ТОВ "Глорія Трейд", їм неодноразово надавали приписи на демонтаж. Минулого року навіть намагалися демонтувати, тоді не вийшло через супротив. Нині ринок демонтують. У нас уже є проект скверу", - сказав Білоцероквець.

На запитання, чому комунальники були у балаклавах, він відповів:

"Роботи проводив підрядник. Дійсно частина людей підрядника одягали балаклави. Одягали, бо вони бояться можливої помсти МАФовиків", - сказав Білоцерковець.

Як повідомив мажоритарний депутат від Оболонського району Владислав Михайленко, прибрали той ринок, що між "Дивосвітом", "Великою кишенею" і метро "Оболонь".

"Демонтували незаконні кіоски на тому місці, де колись був фонтан. Там було три ряди конструкцій – десь 300 чи 400 квадратних метрів. Ці кіоски узаконили за рішенням суду, це вже класична схема узаконення незаконного майна. На цю земельну ділянку розроблено проект облаштування публічної зони", - сказав він.

Депутат додав, що найближчим часом з цієї території приберуть сміття, а також винесуть на обговорення громади проект „невеличкого скверу з лавками і деревами у діжках". 

 

"Розбити класичний сквер там неможливо, там всюди багато комунікацій, але ми пропонуємо лавки, дерева у кадках, щоб там можна було відпочивати. Також, якщо громада вимагатиме повернення фонтану, розглядатимемо можливість відновлення роботи фонтану, якого МАФовики залили бетоном", - сказав Михайленко.  

 

Бюджетних коштів на сквер поки немає, для реалізації проекту шукатимуть мецената.

Крім того, у планах міської влади на найближчий час – закінчити демонтаж МАФів на КПІ, прибрати кіоски на Позняках та ті МАФи, які продовжують продавати алкоголь.

"Навряд чи це до Нового року, але у планах на найближчий час – демонтаж на КПІ. Там уже деякі МАФи почали відбудовувати, але це марна витрата коштів, бо старі конструкції демонтує балансоутримувач, а нові – у нас діє заборона на нові МАФи у Києві – вже зможе демонтувати Департамент благоустрою. Також приберемо риночок на Позняках. Не буду називати адресу, бо вже завтра там стоятиме спротив, але вони теж неодноразово отримували приписи", - сказав Білоцерковець.

"Плюс, першочергово ми демонтуємо кіоски, що продають алкоголь. Загалом їх 144, 26 з них зупинкові комплекси, а 18 МАФів без документів. Решта – це МАФи, що мають документи пайової участі, але все одно продають алкоголь. Їм документи скасують і проведуть демонтаж", - підсумував Білоцерковець.

Як відомо, уночі 15 грудня на столичній Оболоні розтрощили тракторами ринок.

Фото надані Владиславом Михайленком 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ