На місці Сінного ринку зводять висотку і вже продають квартири



Фото "Сегодня"

На вулиці Бульварно-Кудрявській, 17, де був Сінний ринок, відновилося будівництво, а в мережі з'явився сайт з продажу квартир у майбутніх будинках.

Про це пише "Сегодня".

Відзначається, що в неділю, 6 листопада, на будмайданчику активно працювали техніка і десятки будівельників.

"Екскаватори продовжували рити глибокі котловани, а на майданчик привезли дві установки для забивання паль. З боку вулиці Гончара працював підйомний кран – тут вже звели перших п'ять поверхів одного з майбутніх будинків", - відзначає видання.

Фото "Сегодня"

На сайті житлового кварталу анонсовано будівництво 5 будинків  від 7 до 22 поверхів на 14 секцій з дворівневим підземним паркінгом, кафе, офісами, ресторанами, двома супермаркетами, дитячими та спортивними майданчиками, прогулянковою алеєю з деревами, яка з'єднає вулицю Гончара, Бульварно-Кудрявську і ринок під назвою "Сінний". 

Фото з сайту забудовника

Видання відзначає, що завершення будівництва заплановане на грудень 2019 року, але квартири вже продають.

Менеджер з продажу Володимир Ящук запевняє, що будівництво законне, і жодного арешту землі не було.

"У нас є всі дозвільні документи, і все законно. З земельною ділянкою все в порядку, і жодного арешту накладено не було. Стосовно самого проекту, то при його розробці були дотримані всі ДСТУ, і він є офіційним", – розповів Ящук.

Фото з сайту забудовника

Водночас, за словами депутата Київради Романа Марченка, в рамках кримінального провадження суддя наклав арешт на земельну ділянку і заборону на її відчуження, але прямої судової заборони на будівництво немає.

"У вересні ми запропонували мерії подати позов на повернення цієї ділянки до комунальної власності. Поки що мерія такий позов не заявила", – сказав Марченко.

Як відомо, скандал із забудовою колишнього ринку спалахнув ще минулого року, коли тут почали рити котлован і забивати палі.  

Міська влада і активісти були категорично проти багатоповерхової забудови, яка б псувала вигляд центру міста.

Компанія, що виступає підрядником, запевняла, що роботи – підготовчі, а затвердженого проекту поки що немає.

У квітні столичне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження з приводу відчуження земділянки (2004 року Київрадою було передано в оренду на 10 років) за статтею "Службова недбалість".

У вересні Голосіївський райсуд наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього ринку.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ