На місці Сінного ринку вирішили набудувати висоток – ЗМІ



На вулиці Бульварно-Кудрявській (Воровського), де раніше розташовувався культовий Сінний ринок, розпочалося будівництво.

Як пише "Сегодня", наприкінці травня на територію, огороджену залізним парканом, яка довгі роки стояла пусткою, заїхали екскаватори та робітники з відбійниками.

Станом на 9 червня будівельникам вдалося розчистити половину будмайданчика.  

Земельна ділянка, яку відвели під будівництво, займає відразу три адреси: вулиця Олеся Гончара, 48/2 та 38-б, та вулиця Бульварно-Кудрявська, 15-а.

 

Видання відзначає, що забудовник має усі документи, які дають дозвіл на початок робіт, – це і договори купівлі-продажу земельних ділянок, датовані минулим роком, і дозвіл Держархбудконтролю від 18 травня.

На місці ринку планують звести торгово-офісний житловий центр з підземним паркінгом.

 

Судячи з проекту, зображеному на інформаційному щиті, висотність майбутнього об'єкта може варіюватися від п'яти поверхів, ближче до дороги, до 25-ти – вглиб кварталу.

"Будівництво поки ніхто не веде. Це підготовчі роботи – ми розчищаємо будсміття і розбираємо вцілілі бетонні конструкції. Закінчимо все приблизно через місяць", – розповів директор фірми-замовника Олександр Перехрест.

На ділянці також почали працювати археологи. Але, за словами директора Центру археології Києва Михайла Сагайдака, нічого цінного там знайти поки не вдалося.

У компанії-підрядника "Київміськбуд" зазначають, що поки у них є на руках тільки проект на проведення підготовчих робіт, а коли замовник надасть проект будівництва і терміни його виконання, їм наразі невідомо.

Тим часом міська влада припускає, що зовнішній вигляд та цільове призначення об'єкта може змінитися. Мовляв, проект, зображений на плакаті, – всього лише концепція, яка підлягає обговоренню, а дозволу на реалізацію саме такого проекту у забудовника немає.

"Будь-який проект, який планувався 5-10 років тому, зараз доопрацьовується на предмет ефективності та доцільності. Раніше був підвищений попит на торгові площі. Сьогодні ж вони знаходяться поза активним ринком. Тому цей проект, з міркувань здорового глузду, швидше за все, переглянуть на користь житла", – припустив заступник голови КМДА Павло Рябікін.

Фото з сайту "Сегодня"

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ