На Харківському масиві бульдозерами потрощили ринок. ФОТО. Доповнено



Фото "Сегодня"

Вранці 23 грудня бульдозерами знесли ринок з МАФів на вулиці Ревуцького, 40 на Харківському масиві.

Про це повідомляє "Сегодня".

Від кіосків залишилася лише купа зім'ятих металевих конструкцій. 

Як пояснив "Українській правді. Київ" нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, демонтаж проводили не комунальники.

"Це не комунальні служби. Це проводив власник землі. Земля на Ревуцького виділялась ТОВ "Казак" під будівництво торгового центру, але вони поставили там МАФи. Нині є конфлікт між власником землі і орендарями кіосків. Демонтаж – це ініціатива власника. Він звільняє землю під будівництво", - сказав Білоцерковець.

 Фото "Сегодня"

Як повідомив у fаcebook Майк Лебедь, під час демонтажу підстрелили двох людей.

"Сьогоднішній ранок – двоє підстрелених, поламана нога, побита жінка. Це – знос торгівельних МАФів на ринку в Києві (вул.Ревуцького, 40). Все це там зараз продовжується", - написав він

У поліції поки підтвердити цю інформацію не змогли.

"У нас є дані про чотирьох постраждалих. Уточнюємо, які це постраждалі, які в них поранення", - сказала спікер столичного управління поліції Оксана Блищик.  

У поліції уточнили, що конфлікт виник між представниками ринку та товариства, яке орендує землю, і він триває станом на 13:00.

"Орендар найняв людей та привіз будівельну техніку для встановлення паркану. Натомість підприємці почали зводити барикади. У результаті виник конфлікт, почалася штовханина, у хід пішла цегла та вогнегасники. Також були спроби заблокувати рух", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поліція стала кордоном між учасниками конфлікту.

"Зараз ситуація стабілізована. Там працює слідчо-оперативна група, яка проводить огляд місця події", - йдеться у повідомленні.

Також у поліції додали, що отримали три дзвінка від лікарів про надання допомоги громадянам.

"Інформація про потерпілих уточнюється. Правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок", підсумували у поліції.

Як відомо, уночі 4 грудня трактором потрощили МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут". Робили це комунальники.

Як пояснив "Українській правді. Київ" нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, ці МАФи стояли незаконно ще з 2012 року, власників цих споруд неодноразово просили демонтувати конструкції самостійно.  

Під ранок 15 грудня потрощили тракторами ринок на Оболоні. Міська влада обіцяє розбити там сквер.

Тієї ж ночі проїхалися тракторами і по кіосках на вулиці Драйзера у Деснянському районі. 

19 грудня Білоцерковець повідомив, що міська має намір облаштувати невеликий сквер на місці незаконних кіосків на КПІ.

22 грудня комунальники планували продовжити демонтаж МАФів на КПІ, однак не змогли цього зробити через супротив власників кіосків. За даними полції, у сутичках постраждали 5 осіб: двоє правоохоронців та троє цивільних громадян.

За даними нардепа, радника мера Києва з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця, МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут" оформлені на помічника Ксенії Ляпіної.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ