МАФи на КПІ належать помічнику Ляпіної – радник мера



Фото з facebook

МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут" оформлені на Ларису Новік, яка упродовж 4 скликань була помічником на той час нардепа Ксенії Ляпіної.

Про це у facebook повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"МАФи на КПІ мають прямий стосунок до Ксенії Ляпіної (нині голова Державної регуляторної служби – ред.) Прочитав "жорсткий" пост Ксенії Ляпіної на ФБ... подумав, як же так – регулятор і нічого не розуміє у міській нормативці? Чому мовчала раніше... а виявляється, тут прослідковується пряма особистісна зацікавленість.

Директор ГО "Спілка підприємців Жовтнева", на яку оформлені МАФи на КПІ і яка здає їх в оренду підприємцям (по суті беручи з них данину без будь-якої сплати до бюджету) є Лариса Новик, яка у 4-х скликаннях Верховної Ради була її (Ляпіної – ред.) помічницею", - написав він. 

Білоцерковець додав, що Київ недоотримує у бюджет від МАФів на КПІ близько 600 тисяч гривень на рік.

"МАФи не мають ні договору оренди землі, ні пайової участі (єдиних двох умов, що можуть підтвердити законність кіосків)", - наголосив радник мера.

Як відомо, уночі 4 грудня трактором потрощили МАФи поблизу станції метро "Політехнічний інститут". Робили це комунальники.

Як пояснив "Українській правді. Київ" нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, ці МАФи стояли незаконно ще з 2012 року, власників цих споруд неодноразово просили демонтувати конструкції самостійно.  

Під ранок 15 грудня потрощили тракторами ринок на Оболоні. Міська влада обіцяє розбити там сквер.

Тієї ж ночі проїхалися тракторами і по кіосках на вулиці Драйзера у Деснянському районі. 

19 грудня Білоцерковець повідомив, що міська має намір облаштувати невеликий сквер на місці незаконних кіосків на КПІ.

22 грудня комунальники планували продовжити демонтаж МАФів на КПІ, однак не змогли цього зробити через супротив власників кіосків. За даними полції, у сутичках постраждали 5 осіб: двоє правоохоронців та троє цивільних громадян.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ