Будівництво АЗС на Ревуцького призупинять – ОККО



Фото Дмитрий Киев‎ з facebook

Мережа АЗК "ОККО" вирішила призупинити будівництво скандальної заправки на вулиці Ревуцького у Києві для того, щоб розібратися в ситуації, яка склалася.  

Про це повідомляє сайт мережі.

"Для того щоб розібратися в ситуації, яка склалася навколо АЗК на Ревуцького, 8-К, ПАТ "Концерн Галнафтогаз" провів переговори з забудовником земельної ділянки і фактичним власником нерухомості ТОВ "Гуель Парк".

У рамках зустрічі було прийнято спільне рішення про зупинку будь-якого виду робіт з реконструкції об'єкта нерухомості під АЗК до завершення всіх спорів у правовому полі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "Концерн Галнафтогаз" завжди відкритий до діалогу з жителями і громадськими організаціями.

"Ця ситуація – не виняток. Компанія ініціювала спільну зустріч з жителями мікрорайону, де розташований АЗК, і має намір без втручання політичних сил і представників забудовника ТОВ "Гуель Парк" обговорити всі питання, що накопичилися, і знайти спільне рішення", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, конфлікт на будівництві АЗС по вулиці Ревуцького триває вже кілька місяців.

Увечері 9 серпня протестувальники проти будівництва автозаправної станції перекрили рух і побудували барикади на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва. 

Блокування руху тривало до 14 серпня.

За фактом незаконного будівництва АЗС відкрили кримінальні провадженняза ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 356 (самоправство) КК України, в межах якого до суду скеровано клопотання про арешт майна та заборону будівництва на цій ділянці.

Столична прокуратура через суд вимагає знесення автозаправної станції, яку приватне товариство самочинно збудувало на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової. 

27 вересня поблизу скандального будівництва АЗС між правоохоронцями і активістами відбулася сутичка, під час якої поліція застосувала силу і спецзасоби до жінок. З цього приводу правоохоронці обіцяли провести внутрішню перевірку.

Увечері 4 жовтня громадські активісти та місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. У сутичках з поліцією постраждали 14 осіб.

5 жовтня мер Києва Віталій Кличко звернувся до прокуратури з проханням розібратися з будівництвом АЗС на Ревуцького.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ