Алея ясенів і мобільні меблі: яким буде сквер на Контрактовій?



У сквері №3 на Контрактовій площі, де наразі прибирають МАФи, облаштують комфортну зелену зону з ясенами, газоном і пересувними вуличними меблями.

Проект реконструкції скверу розробила Студія ландшафтної архітектури Максима Коцюби, пише "Хмарочос".

Відзначається, що облаштування скверу стане першим кроком до загальної реконструкції Контрактової площі за проектом "Київська вітальня". 

 

За проектом, на території скверу №3 висадять алею ясенів, розташують мобільні вуличні меблі, зроблять декілька зелених галявин, додадуть підвісне освітлення, покладуть бруківку.

Усі входи у сквер захистять від машин болардами. Деякі з них матимуть LED-підсвітку, щоб їх було видно вночі.

Уся територія, де зараз демонтують кіоски, буде засаджена молодими ясенами. Дерева  посадять у спеціальні секції з родючим ґрунтом під гранітний відсів – дрібний щебінь фракцією 5 мм і менше. 

 

На деревах у зоні відпочинку додатково розвісять світильники діаметром 10 та 30 сантиметрів.

А на території скверу розкатають понад 2000 квадратних метрів рулонного газону та встановлять 180 стільців та 35 столиків.   

 

"Для того, щоб вилікувати травмований простір і надати можливість користувачам його переосмислити, будуть встановлені мобільні вуличні стільці, які кожен зможе розташувувати за власним бажанням, адже вітальня — це простір киян, в якому вони є господарями", – розповів Коцюба.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ