Столичну мерію обіцяють перетворити на публічний простір до кінця літа



Будівля Київської адміністрації стане комфортнішою для киян уже до кінця літа.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Замовником робіт визначили КП "Спецжитлофонд".

"Першим етапом буде проведення обстеження самого приміщення. Тобто мають перевірити несучі конструкції — що можна робити, що ні, як влаштоване перекриття, чи можна реалізувати те, що запропоновано концепцією. За результатами цих досліджень буде техзавдання на проектування", - сказав керівник секретаріату Київради Ігор Хацевич.

Він додав, що обов'язково врахують те, що будівля мерії – історична пам'ятка.

"Ми здійснюватимемо всі роботи поетапно – спочатку в одному крилі, потім в іншому. Плануємо завершити все до кінця літа", - наголосив Хацевич.

Він також зазначив, що під час усіх перетворень, послуги, які надаються на першому поверсі мерії, кияни і надалі отримуватимуть безперешкодно.   

Як відомо, раніше команда дизайнерів-волонтерів "Агенти змін" напрацювали рекомендації щодо формування публічного простору і презентували відповідну концепцію громадськості.

Дизайнери пропонують відмовитись від кабінетної системи, поставити стенди з інформацією послуги та роботу мерії, запровадити рецепцію, де людей будуть консультувати та спрямовувати до потрібного фахівця, допомагати стати в електронну чергу тощо.

А також облаштувати окрему дитячу зону, аби батьки могли залишити дитину, поки вирішують власні справи у мерії, відкрити лекторій, який вдень будуть використовувати як прес-рум, а ввечері – як простір для презентацій, пов’язаних з міськими проектами.

У Київраді відзначили, що нині фахівці аналізують, як можна втілити перетворення, зберігши при цьому історичну цінність будівлі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ