Перший поверх Київради перетворять на публічний простір



Фото eveningkiev.com

Київрада дозволила облаштувати публічний простір на 1-у поверсі будівлі Київської адміністрації на вулиці Хрещатик, 36.

За відповідне рішення на засіданні 9 лютого проголосував 91 депутат.

За словами секретаря міськради Володимира Прокопіва, наразі перший поверх будівлі не пристосований до потреб громадян – не обладнаний для маломобільних груп, некомфортний для очікування тощо.

Майбутні роботи з перетворення його на публічний простір спиратимуться на дослідження організації "Агенти змін", яка упродовж кількох місяців вивчила, як публічний простір мерії використовується зараз, і яким його хоче бачити громада.

"Перший поверх далекий від комфорту для киян. Ми маємо його зробити максимально зручним для людей. Плануємо розділити поверх на бек-офіс та фронт-офіс, передбачити зручні вбиральні, кімнати очікування та ігрові для дітей, гардероб", - сказав Прокопів.

Крім того, за його словами, на першому поверсі мерії планують створити приміщення з окремими прозорими кабінами, де проходитимуть зустрічі міського голови і посадовців з жителями столиці.

„Також маємо облаштувати окремий хол, де зрозуміло розповідатимуть про заплановані міські проекти: наприклад, роз’яснювати процес створення ОСББ чи розповідати про бюджет участі", - додав Прокопів.

Згідно рішенням, замовника робіт з капремонту першого поверху будівлі має визначити КМДА.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ