Прокурори та чиновники отримують від незаконних МАФів по 30 мільйонів на місяць



Фото та відео з facebook Володимира Тищенка

МАФи, які сьогодні демонтують у Києві, є незаконними, контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників і приносять їм дохід у 30 мільйонів гривень на місяць.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Більшість кіосків належать мережовикам. Колишнім прокурорам і чиновникам Партії регіонів і адміністрації Черновецького. Вони просто заробляють гроші, на збиток місту, не сплачуючи нічого до бюджету. Щомісяця вони заробляють на цих незаконних кіосках 30 мільйонів гривень. Звісно, вони можуть найняти людей, які заблокують рух, які вимагатимуть зупинити демонтаж. Вони ж не хочуть втрачати свій заробіток", - сказав він.

Білоцерковець додав, що люди, які перекривають дорогу, часто є найманцями, яким платять по 300 гривень на добу.

"А тоді мережовики шантажують міську владу, що ми розблокуємо рух, якщо наші кіоски незаконні не зноситимете, і якщо ми поставимо нові замість тих, що знесли. Вони і підприємців шантажують. Навіть зараз ми отримували такі ультиматуми", - розповів нардеп.

Він додав, що демонтаж не був несподіванкою, як про це пишуть.

"Про демонтажі ми попереджали ще у січні. На сайті "Київблагоустрою" висить список незаконних споруд, з ним міг і може ознайомитися кожен. Крім того, ми неодноразово надавали мафовикам приписи, просили добровільно прибрати самим. Востаннє повідомляли про те, що днями почнуться демонтажі, кілька днів тому", - сказав Білоцерковець.

На запитання, чому кіоски не піднімали краном і не вивозили, як це робили раніше, а просто трощили трактором разом з товаром вночі, нардеп сказав:

"Такої можливості не було. Ці конструкції зроблені таким чином, що їх не можливо підняти, а лише зламати чи розібрати. Власники мали досить часу, щоб розібрати. А ми їх демонтували шляхом максимального тиску на конструкцію. На жаль, нам довелося робити це, незважаючи нате, що середині є товар", - сказав Білоцерковець.

Щодо міцних хлопців у масках, то він запевнив, що жодних тітушок місто не наймає.

"Демонтажем займається підрядник. Ми знаємо, як у нас проходять демонтажі, тому природно, що вони наймають охоронну фірму для захисту своїх співробітників. Ці люди завжди мають пізнавальні знаки на рукавах", - сказав Білоцерковець.

Він додав, що станом на 11:30 рух на проспекті Перемоги ще не розблокований.

"Ми вимагаємо і кияни вимагають розблокувати рух. Кияни підтримують демонтаж незаконних кіосків. І не хочуть ставати заручником отаких блокувань", - сказав нардеп.  

Він закликав поліцію втрутитися у ситуацію на проспекті Перемоги, власників незаконних МАФів просить самостійно прибрати свої кіоски, а орендарів не орендувати незаконні ларьки.

За словами Білоцерковця, на сьогодні у місті залишилось близько 1300 незаконних конструкцій (близько 3 тисяч кіосків), і всі вони будуть рано чи пізно демонтовані.

Як відомо, вранці нардеп Борислав Береза повідомив, що вночі 24 червня по всьому Києву тракторами і за участю тітушок зносили ринки. Мовляв, підприємців про це не повідомили, тож люди навіть не встигли забрати свій товар.  

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ