Київрада виділила 100 тисяч на паркінг на Михайлівській площі



Фото panoramio.com

14 квітня депутати Київради підтримали виділення з бюджету міста 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею в буферній зоні Софії Київської.

Як повідомляє Dreamkyiv, пункт про виділення цiєї суми був включений до рішення міськради про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік.

Однак прес-служба Київради не повідомила громадськість про те, що кошти були виділені і на ці роботи.

Водночас, як повідомив доповідач з питання заступник мера Києва Микола Поворозник, ці 100 тисяч гривень виділені на те, щоб дослідити, чи можна будувати паркінг під Михайлівською.

"Проект будівництво паркінгу під Михайлівською площею буде коштувати 20-30, а то і 50 мільйонів гривень. Коли ми говоримо про виділення 100 тисяч гривень, то ми говоримо про те, що ми починаємо роботу з громадськістю, ЮНЕСКО і всіма іншими в частині можливості, я підкреслюю можливості, проведення якихось будівельних робіт на площі Михайлівський. Це кошти навіть не на вишукувальні чи попередні роботи. Ми можемо там почати будувати паркінг,а  закінчити будувати і відкрити музей. Як варіант. Бо знати там можна будь-що", - сказав Поворозник.

Як відомо, у лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив "Українській правді. Київ", що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві.

Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

Згодом мер Києва заявив, що міська влада має намір облаштувати підземний паркінг на Європейській площі до кінця 2016 року.

На початку квітня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада не збирається приватизовувати Михайлівську площу, а чутки про це – провокація.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ