Кличко: Михайлівську площу не приватизують!



Фото panoramio.com

Столична влада не збирається приватизовувати Михайлівську площу, а чутки про це – провокація.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" сказав мер Києва Віталій Кличко, коментуючи заяву засновника "Міста-Саду" Євгенії Кулеби про можливий продаж площі.

"Ну це смішно! Такі дурниці навіть коментувати не хочу. Хтось може сказати, що ми хочемо приватизуємо Михайлівську площу, Святу Софію і річку Дніпро! Ну це просто якісь провокації", - сказав Кличко.

Він додав, що подібні заяви завжди викликають у нього лише посмішку.  

"Я вам даю офіційну відповідь: Михайлівську площу, як і Софію Київську, як і ріку Дніпро приватизовувати не будемо! Таких планів у нас нема!", - наголосив Кличко.

"Такі заяви - це просто провокації. На жаль, зараз багато людей, які поширюють отакі чутки, і їх транслюють поважні видання", - підсумував Кличко.

1 квітня у facebook Євгенія Кулеба повідомила про можливу приватизацію Михайлівської площі.

"Михайлівську площу планують приватизувати! Буферна зона Софії, яка має безліч охоронних статусів і визначну цінність для України і світу може опинитися в приватних руках. Вчора, зайшовши в кадастр міста Києва, я знайшла землевідвід зі статусом "наміри щодо викупу". І став зрозумілий "мотив" паркінгу", - написала вона.

Отже, Михайлівську площу планують приватизувати!Буферна зона Софії, яка має безліч охоронних статусів і визначну цінні...

Опубліковано Женею Кулебою 1 квітня 2016 р.

Як відомо, у лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив "Українській правді. Київ", що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві.

Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

Згодом мер Києва заявив, що міська влада має намір облаштувати підземний паркінг на Європейській площі до кінця 2016 року.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ