На місці Сінного ринка почали будувати: за 4 роки обіцяють елітне житло. ФОТО


На місці відомого Сінного ринку, що на вулиці Бульварно-Кудрявській, розпочалися будівельні роботи.

Як пише "Сегодня", за кілька місяців будівельники встигли очистити територію від "уламків" ринку, який знесли більше 10 років тому, і вирити величезний котлован.

Наразі робітники вже почали забивати палі майбутніх будівель.

За словами забудовника, на місці Сінного ринку скоро з'явиться комплекс елітного житла.

Згідно з інформаційним плакатом на паркані, на трьох ділянках по вулиці Олеся Гончара, 48/2 і 38-б та вулиці Бульварно-Кудрявській, 15-а планується будівництво торгово-офісно-житлового центру з підземним паркінгом.

Однак, за даними "Сегодня", офісів там не буде, а проект майбутніх будівель досі не затверджений.

Фото "Сегодня"

За словами, директора фірми-замовника Олександра Перехреста, вивішений на паркані проект – лише концепція, яку попередньо схвалила влада кілька років тому. Але з того часу вже змінилися власники ділянки.

"Проекту поки немає – все ще в процесі. Можливо, більш точні дані з'являться упродовж місяця, поки навіть не підписані всі договірні відносини з архітекторами. Цільове призначення ділянки дозволяє будувати офіси, але їх точно там не буде: планується побудувати житловий квартал з невеликою торговою зоною у форматі магазину", - розповів  Перехрест.

За його словами, реалізувати проект планують за 3-4 років.

Фірма-генпідрядник "Київміськбуді"запевняє, що будівництво поки що не ведеться. Наразі проводяться інженерно-випробувальні роботи, виконується спеціальне поглиблення для забивання випробувальних паль.

Як відомо, Сінний ринок був побудований в 50-х роках минулого століття. Площа торгового залу становила 9 тисяч кв.м, і була розрахована на 1200 торгових місць.

Історія руйнування популярного ринку почалася в 2004 році, коли влада вирішила провести перевірку конструкцій будівлі.

Тоді ринок закрили на реконструкцію. Будівельники демонтували дах і знесли кілька несучих конструкцій. На цьому ремонтні роботи зупинилися, і почався демонтаж.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ