Вартість будівництва метро на Троєщину оцінюють у майже 32 мільярди



Фото kiev24.ua

Київська адміністрація оцінює будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро на Троєщину у 31 мільярд 550 мільйонів гривень.

Про це йдеться в додатку до рішення про Стратегію розвитку Києва до 2025 року, затвердженого 15 листопада, опублікованому у муніципальній газеті "Хрещатик" 6 грудня.

"Одним з можливих рішень транспортної проблеми Троєщини може бути будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Орієнтовна вартість будівництва: 31 550,0 мільйона гривень", - йдеться в документі.

Передбачається, що будівництво лінії доповнить існуючу радіальну схему метро, перетинаючи діючі лінії і розширюючи систему пересадочних вузлів і охопить 350 тисяч мешканців житлових масивів Троєщина, Воскресенка, Райдужний.

Будівництво планується завершити до 2015 року.

Орієнтовний обсяг фінансування на 2016, 2017 та 2018 роки становить по 3 мільярди 505,5 мільйона гривень.

Джерела фінансування визначені бюджет Києва, власні кошти та інші джерела.

Як відомо, Київська адміністрація оголосила тендер на розробку проектної документації Подільського мостового переходу від дамби Русанівських садів до бульвару Перова за 56 мільйонів 321 тисячу 69 гривень.

За словами мера Києва Віталія Кличка, на добудову Подільсько-Воскресенського моста потрібно ще 7 мільярдів гривень. 

Кличко прогнозує поновлення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту до 2017 року й завершення усіх робіт до 2020 року.

Кличко має намір відкрити "не одну станцію метро до кінця своєї каденції".

Подільсько-Воскресенський міст між правим і лівим берегами Києва зводять вже 23 роки. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ