У Києві представили нову транспортну схему Подолу. ФОТО



Департаменту містобудування та архітектури Києва представив нову концепцію транспортної схеми Подолу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Проектом не передбачає зменшити кількість маршрутів громадського транспорту, але обіцяє перетворити Поділ на комфортне середовище з пріоритетністю пішохідного руху. 

Зокрема, на Подолі залишиться трамвай (зі збереженням кінцевої зупинки на вулиці Спаській, або з її перенесенням в середину пішохідної зони на вулиці Сковороди).

Відповідно до нової концепції повністю пішохідною має стати Контрактова площа.

 

Також планується зробити пішохідною вулицю Сагайдачного від Контрактової площі до вулиці Андріївської. А від Андріївської до Поштової площі вулиця звузиться до двох смуг руху і буде працювати в односторонньому напрямку.

Концепція передбачає збільшити кількість місць для паркування на прилеглій вуличній мережі, за рахунок звуження профілю проїжджої частини.

"Пропускна спроможність такої схеми руху приблизно вдвічі перевищує існуючу і на 30-40% перевищує схему з організацією одностороннього руху, що була запропонована у 2007 році інститутом "Київдормістпроект"", - пояснив представник департаменту Віктор Петрук. 

 

"При цьому за результатами моделювання, середня швидкість руху автомобілів збільшиться з 6,5 км/год до 22 км/год. Крім того, завдяки зменшенню транспортних затримок, приблизно вдвічі зменшаться викиди шкідливих речовин", - додав він.

Відзначається, що на першому етапі зміни торкнуться лише території заповідника "Стародавній Київ" до вулиці Ярославської. Майже всі вулиці стануть односторонніми.

Окрім того, пішоходи отримають пріоритет завдяки підвищенню рівня пішохідних переходів до рівня тротуару.

 

Фото надані Департаментом містобудування та архітектури  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ