Мерія відмовилась від зручної схеми орієнтації столичного активіста



Київська міська адміністрація відхилила проект туристичного знакування, розроблений безкоштовно столичним дизайнером-активістом Ігорем Скляревським.

Про це повідомив дизайнер на своїй сторінці Facebook.

"14 березня я презентував свій проект "Носії туристичної інформації та вказівники назв вулиць і номерів будинків для Києва" на секції дизайну Головного управління архітектури. Секція дизайну вирішила, що мій проект не відповідає вимогам, рекомендували його ґрунтовно переробити", - написав активіст.

 

Він додав, що таким чином у виробництво піде раніше затверджений проект розробки Науково-дослідного інституту дизайну і ергономіки. Їх наприкінці листопада 2011 року Київрада затвердила варіан вказівників, якими підпишуть столичні вулиці. Як відомо, розроблені інститутом таблички назв вулиць були написані з помилками, зокрема Хрещатик написали латиницею як Kreschatyk, хоча правильно Khreshchatyk. 

Варто відзначити, що на встановлення вказівників біля об'єктів екскурсійного показу, в т. ч. іноземними мовам на 2011-2015 роки тільки з міського бюджету передбачено 400 тисяч гривень, ще 300 тисяч – кошти суб’єктів господарювання. Скільки коштів заплатили за розробку макетів у мерії не повідомляли. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ