Частина мешканців Троєщини чотири місяці без гарячої води



Фото kp.ru

Жителі будинків № 77, 79 та 81 по вулиці Бальзака чотири місяці не мають гарячого водопостачання.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявили мешканці цих будинків, звертаючись до першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака.

"Скільки не дзвонили і "Київенерго", і в ЖЕК, і до вас у мерію – ніхто не хоче відповідати. Нікому до нас діла нема. Кажуть збирайте гроші з людей, тоді ремонтуватимемо. А за що ж ми тоді платимо?", - сказала жінка.

Мазурчак відповів, що сьогодні гаряча вода в будинках відсутня з двох причин: через перекладку мереж та погану циркуляцію у будинку.

"У нас є 2 200 будинків, в яких порушена циркуляція. Там є гаряча вода, але вона погана, бо треба злити холодну воду зранку, поки піде гаряча. Є прийнята програма "Гаряча вода Києва". Цього року ми почали її фінансувати, в наступному році буде низка заходів, що б поновити циркуляцію в будинках і подати гарячу воду населенню", - сказав чиновник.

Крім того, 170 будинків на сьогодні не мають гарячої води через перекладання магістралей.

"Завершення роботи по заміні цих магістралей заплановане до 15 жовтня. Тобто залишилося 3-4 дні. Ці будинки, які попадають в заміну магістралей, от у них місяць-два-три немає води. Але вони за це платити не будуть", - сказав Мазурчак.

Водночас за словами жителя Троєщини Віктора, на вулиці Закревського, 5, 5а, 7, 9 та 11 розриті теплотраси, роботи там виконані приблизно на 50 % тож люди бояться , що і через місяць не отримають тепло.

"Я гарантую що до кінця цього тижня роботи всі будуть завершені", - запевнив Мазурчак.

"Останньою буде підключена до тепла Київська міська адміністрація для того, щоб ніхто не сказав, що ми спершу включили собі, а тоді всім іншим", - додав чиновник.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ