Чехія вимагає пояснень щодо рішення Черновецького


Чехія просить Україну роз'яснити ситуацію з рішенням Київради приватизувати на аукціоні приміщення низки посольств, в тому числі й посольства Чехії.

Про це заявив представник прес-служби посольства, пише Київ.proUA.comз посиланням на "Українські новини".

За словами співрозмовника, Міністерство закордонних справ Чехії направило дипломатичну ноту Україні з відповідним проханням, хоча у розпорядження посольства Чехії поки не надходили офіційні документи про рішення щодо приватизації.

Проте, за словами представника посольства, в січні дипломатичне представництво продовжило термін оренди займаного приміщення до 2012 року.

Як відомо, КП "Генеральна дирекція Київради з обслуговування іноземних представництв" заявило, рішення Київради про приватизацію на аукціоні приміщень 13 посольств і представництва Європейської комісії зумовлене бажанням державами і міжнародною організацією викупити приміщення.

Раніше фракція блоку Юлії Тимошенко в Київраді заявила про рішення ради від 17 вересня 2009 року про приватизацію приміщень 13 посольств і представництва Єврокомісії.

БЮТ вважає, що в разі продажу будівель на аукціоні їх новий власник зможе поставити питання про необхідність виселення посольств, що займають приміщення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ