Кабмін просить зупинити реконструкцію швидкісного трамваю



Фото intv.ua

Міжвідомча робоча група Кабміну з питань перевірки реконструкції швидкісного трамваю у Києві просить зупинити роботи з реконструкції до усунення виявлених суттєвих порушень технічних норм та законодавства.

Про це у середу заявив голова Міжвідомчої робочої групи, начальник Державної житлово-комунальної інспекції Олександр Мазурчак, повідомляє сайт Держжитлокомінспекції. 

За його словами, Міжвідомча робоча група внаслідок перевірки прийшла до висновків, що швидкісна трамвайна лінія була укомплектована несертифікованими залізобетонними шпалами; а на ділянці колії від ст. "Кільцева дорога" до ст. "Гната Юри" візуально було встановлено пошкодження залізобетонних шпал з системою кріплення "ТРЕП".

Крім того, за даними групи, не забезпечено облаштування швидкісної лінії трамваю температурно-напруженою безстиковою (зварювальною) колією, а КП "Київпастранс" не виконало технічних умов ВАТ "Київводоканал" щодо переносу підземних комунікацій, що несе потенційну загрозу виникнення технологічних аварій при експлуатації швидкісного трамваю. 

До того ж замовник реконструкції лінії швидкісного трамваю у Києві - КП "Київпастранс" при проведені тендеру необґрунтовано здійснив закупівлю підкладок пружного скріплення у кількості 40 тисяч одиниць та прокладок гумових шумознижуючих у кількості 40 тисяч одиниць на загальну суму більше 5 мільйонів гривень.

За інформацією Міжвідомчої робочої групи, використано на реконструкції лінії лише 5 тисяч комплектів підкладок, інші не будуть використані взагалі, через що з чим більше 4 мільйонів гривень коштів місцевого бюджету витрачено даремно.
 
У зв'язку з цим Міжвідомча робоча група просить КМДА доручити КП "Київпастранс" замінити деформовані залізобетоні шпали; провести сертифікацію встановлених шпал на реконструкції лінії швидкісного трамваю у Києві; забезпечити виконання технічних умов ВАТ "Київводоканал". 

"Продовження реконструкції лінії та введення її в експлуатацію неможливе, доки не буде усунуто порушення норм законодавства та недоліки, визначені у відповідному акті Міжвідомчої робочої групи", йдеться в повідомленні Держжитлокомінспекції. 

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ