Екологи: у Києві готуються забудувати Дніпровські острови



Фото tov-tob.livejournal.com

Київська адміністрація, замість зробити заповідником, оголосила архітектурний конкурс на кращі передпроектні пропозиції реконструкції парку "Дружби народів" і острова Муромець.

Про це повідомляють екологи Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина".

"Переконані, що інвестори не прийдуть для того, щоб встановити таблички "Природно-заповідний фонд. Охороняється державою" і лавки. Вони прийдуть із намірами масштабної рекреаційної забудови, яка зможе повернути їм кошти, вкладені у будівництво і проектування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що екологи ЕПЛ розпочали вивчення можливостей юридичного вирішення вказаної проблеми.  

Вони нагадують, що вперше про архітектурний конкурс на розробку концепції розвитку о. Муромець заговорили у КМДА ще в 2011 році.

"Острів Муромець найбільша природна територія в Києві, якої досі не торкнулась забудова. Під кодовою назвою "Острів Муромець" зазвичай мається на увазі велика ділянка заплави річки Дніпро у Києві на північ від Московського мосту і до гирла річки Десна (урочища Муромець, Бобрівня, Кільнище та парк Дружби народів). Загалом площа цієї всієї ділянки складає 700 гектарів", - йдеться в повідомленні.

Екологи наголошують острів Муромець та урочище "Бобрівня" мають статус заказників місцевого значення та входять до складу регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови".

"Парк Дружби народів ще з 1994 року зарезервований під створення об’єкту заповідного фонду. Однією з головних причин охороняти дніпровські острови в Києві є те, що вони входять до складу Дніпровського екологічного коридору – головного шляху сезонних міграцій для більшості європейських птахів", - пояснили в ЕПЛ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ