У "Київавтодорі" пояснили, чому не зраджують солі в боротьбі зі снігом



Фото прес-служби мера Києва

КК "Київавтодор" не шукає заміни солі для боротьби з ожеледицею, бо це ефективний і недорогий реагент.

Про це на брифінгу 13 листопада заявив керівник корпорації Олександр Густелєв.

"Сіль є таким же реагентом, як і деякі хімічні реагенти, але на сьогодні сіль є найбільш ефективним матеріалом, який використовується у Києві. На сьогоднішній день більшість реагентів, які використовують у світі, – це реагенти на базі солі", - сказав він.

Густелєв додав, що у деяких країнах до солі додають певні хімічні реагенти.

"Воно, може, і вдосконалює, але й точно здорожчує цей реагент. Такі найближчі (до солі – ред.) якісні реагенти, які сьогодні використовуються у світі, вони по вартості в десять і більше разів дорожчі, ніж сіль", - сказав керівник столичного автодору.  

За його словами, сьогодні низка європейських столиць відмовились від будь-яких регатів і продовжують використовувати сіль.

"Якщо говорити про приклади – то це Берлін, Цюріх, Париж", - сказав Густелєв.

"Те, що стосується наслідків використання солі – то є певні наслідки для доріг, але це не настільки шкідливо для дорожнього покриття, як результати слизькості і аварій на дорогах. Щодо авто – сіль для авто шкідлива, а але тут ми вибираємо між безпекою, а інколи і життям, і невеличкою шкідою для металу", - підсумував керівник "Київавтодору".  

Як відомо, 26 жовтня мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ заготовив 38 тисяч тонн солі (103 %) та понад 41 тисячу тонн піску (108 %) для боротьби з ожеледицею. 

З 1 листопада у столиці організували цілодобове чергування снігоприбиральної техніки на випадок погіршення погодних умов.  

Ірина Балачук, УП

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ