Держпродспоживслужба вимагає стерти мурал наркоторговця з будівлі кафе у Києві



Фото ukranews.com

Держпродспоживслужба зобов'язала кафе "Pablo Espresso Bar" у Києві стерти мурал із зображенням колумбійського наркоторговця Пабло Ескобара з фасаду будівлі на вулиці Михайла Бойчука, 16.

Про це у Facebook повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

За його словами, Держпродспоживслужба Києва 9 листопада виявила повідомлення у соцмережі про можливу провокативну рекламу, а саме зображення Пабло Ескобара на фасаді громадського закладу. 

 Наприкінці жовтня на стіні будинку, в якому розташоване кафе, намалювали портрет наркобарона Пабло Ескобара. Фото з facebook-сторінки кафе

"У рамках Закону України "Про рекламу" працівниками Головного управління було здійснено виїзд у заклад ресторанного господарства "Pablo Espresso Bar" за адресою вулиця Кіквідзе (нині Бойчука – ред.), буд. 16", - повідомили у відповідь на запит Резнікова у службі.

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що зміст даної реклами порушує положення закону про рекламу. Зокрема, ст. 8 "У рекламі забороняється: вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи " та ч. 3. ст. 7 "Реклама не повинна містити інформації або зображень, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності".

"Суб’єкту господарювання надано триденний строк для усунення встановлених недоліків. У разі невиконання розпорядження, Держпродспоживслужбою Києва будуть вжиті заходи відповідного реагування", - процитував відповідь служби Олексій Резніков.

Як відомо, раніше користувачів соцмережі обурило те, що "PаbloEspressoBar" розмістив на фасаді закладу зображення колумбійського наркоторговця Пабло Ескобара, а в самому закладі – девізи злочинця, і запрошує дітей на літературні читання.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ