Велосипедисти розкритикували нову велодоріжку на Пішохідному мосту



Фото прес-служби мера Києва

Нова широка велодоріжка на відремонтованому Парковому мосту створюватиме незручності як для пішоходів, так і для велосипедистів.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Відзначається, що АВК як безпосередній учасник переговорів з "Київавтодором" просила не наносити велорозмітку на Парковому мосту, однак коммунальники до цього не дослухалися.

"Чому широка велодоріжка по центру Паркового мосту – це погано? На мосту гуляють великими компаніями і часто ходять по 2-3 людини. Ширина 2 м по краях мосту не дає змоги розійтись трьом людям, відповідно, пішоходи постійно будуть виходити на велодоріжку. Це спричинятиме регулярні конфлікти між пішоходами і велосипедистами, бо створює ризик наїзду на пішоходів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Асоціації наголошують, що широка велодоріжка дає відчуття "свого" простору і дозволяє швидко розганятись, що може призвести до травмування як пішоходів, так і велосипедистів.

За словами координатора роботи Асоціації по Києву, радниці міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Ксенії Семенової, такий формат розмітки залишає дуже мало місця для пішоходів, яких тут дуже багато у вихідні дні.

Такий формат розмітки залишає дуже мало місця для пішоходів, яких на мосту дуже багато у вихідні дні. Фото прес-служби мера Києва

"Моя пропозиція – 2 м по центру для вело і по 2,5 м з кожної сторони для пішоходів, або ж залишати суміщений вело-пішоходний рух, як він є тут зараз. Інфраструктура повинна створювати безпеку", – вважає вона.

Крім того, в Асоціації підкреслили, що нове покриття зробило поверхню Паркового мосту слизькою для руху велосипедом.

Асоціація велосипедистів Києва закликає користувачів велосипеда в Києві бути обережними, зважати на пішоходів, давати їм дорогу та не розганятись на пішохідному мосту.

Як відомо, Київська адміністрація виділила понад 9 мільйонів гривень на проведення поточного ремонту Пішохідного моста. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ