Київенерго незаконно нараховує деким киянам плату – перевірка



Фото liga.net

"Київенерго" частині киян необґрунтовано нарахувало більшу плату за тепло і гарячу воду. Нині на підставі скарг мешканцям повернули понад 218 тисяч гривень.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Відзначається, що цього року до відомства надійшла 191 скарга від споживачів щодо порушення ПАТ "Київенерго" їхніх інтересів при нарахуванні плати за послуги.

За кожною скаргою спеціалісти Держпродспоживслужби провели перевірки і зобов’язали "Київенерго" перерахувати мешканцям плату.

Відзначається, що в одному з випадків "Київенерго" в опалювальному сезоні 2015-2016 року нараховувало плату за опалення за лічильником, а в 2016-2017  році – на підставі середньозважених показників споживання теплової енергії для відповідного населеного пункту.

У Держпродспоживслужбі пояснили, що це суперечить постанові Кабміну, оскільки, якщо у будинку був лічильник, а нині він зламаний чи відсутній, то плата за опалення нараховується відповідно до середньомісячних показників лічильника за попередній опалювальний період.

"Таким чином, ПАТ "Київенерго" у період з жовтня 2016 року по квітень 2017 року необґрунтовано нараховано плату за послуги з централізованого опалення у розмірі – 2 тисячі 844,04 гривні",- йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки служба підготувала припис "Київенерго", за яким компанія провела мешканцю перерахунок.  

"Усього за результатами позапланових перевірок на підставі скарг споживачів на ПАТ "Київенерго", у 2017 році повернуті необґрунтовано нараховані кошти за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води у сумі 218 тисяч 115,77 гривні", - підсумували у Держпродспоживслужбі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ