Першим експонатом музею пропаганди буде пам’ятник Щорсу – Київрада



Фото vkieve.net

Київська влада з Мінкультом та Інститутом національної пам’яті збирає монументи тоталітаризму в музеї під відкритим небом на території ВДНГ у столиці.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відзначається, що першим експонатом буде пам’ятник Миколі Щорсу.

"Очікується, що перший експонат надасть громада міста Києва. Це буде пам’ятник Миколі Щорсу, щодо переміщення якого вже розроблені відповідні проекти демонтажу та монтажу на території Музею", - сказав ініціатор проекту секретар Київради Володимир Прокопів.

Він додав, що над візією та підходами до реалізації проекту команда працювала упродовж півроку.

 

"На сьогодні ми маємо майданчик та концепцію, що може бути реалізована за підтримки ширшої коаліції партнерів", - сказав він.  

За словами керівника проекту Максима Бахматова, концепцію музею розробляла команда проекту за участі провідного міжнародного експерта з музейної справи Міхаеля Фера. 

 План розміщення Музею на території ВДНГ

"Сьогодні ми передаємо наші напрацювання Київській міській раді, Міністерству культури та Інституту національної пам’яті для продовження роботи", - сказав Бахматов.

Як відомо, Музей монументальної пропаганди СРСР планують створити у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" (колишнього ВДНГ).  

КМДА заявляла, що має намір відкрити першу чергу Музею восени 2017 року. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ