"Київметропроект" показав, яким буде метро на Виноградар



Станція "Виноградар"

Проектувальники метро на Виноградар уже підготували остаточні варіанти зовнішнього вигляду платформ чотирьох станцій на новій гілці.

Про це повідомляє газета "Вечірній Київ".

За словами головного архітектора інституту "Київметропроект" Ярослава Левандовського, станції будуть сучасні, кольорові, безшумні і оздоблені склом.

"Ось на майбутній станції "Проспект Правди" пропонуємо застосувати металеві панелі свіжого жовтого кольору. Це у нас така асоціація з радянської газетою "Правда", в честь якої колись був названий проспект. А якщо серйозно, то жовтий – колір сонця і радості. Сам проспект, до часу побудови метро, вже змінить свою назву", - сказав він. 

Проспект Правди 

За його словами, стіни станції не ховатимуть за плиткою, а накриють склом. 

"Крізь скло можна буде побачити бетонний корпус станції. Завдяки підсвічуванню вийде цікава гра півтіней. Можна буде розглядати з чого складається станція", - сказав Левандовський.

Станцію "Проспект Правди" спроектували з боковими платформами, а вестибюль "розгорнули" перпендикулярно станції через брак місця. Перехід ля пасажирів розташується над шляхами.

 Проспект Правди

Станція метро "Мостицька" розташується біля зеленої зони неподалік від кінцевої зупинки тролейбуса №5 і матиме аскетичний  дизайн.

 Мостицька

Її стіни планують зробити зеленими, а підлогу гранітною. 

"При проектуванні метро на Виноградар по всій довжині лінії і її станціях збудують шумозахисні екрани і панелі. Для колії використають спеціальні технології їх прокладки. перфорованого фіброцемента", - сказав Левандовський.   

На даху виходу зі станції "Мостицька" хочуть облаштувати газон, а на станції "Виноградар" повісять 90 темно-фіолетових світильників, що нагадуватимуть виноград.

 Мостицька

На станції "Маршала Гречка" будуть ескалатори, а шляхову стіну прикрасять нішами зі світильниками. 

 Маршала Гречка
 Маршала Гречка

На всіх чотирьох станціях передбачать ліфти для пасажирів з обмеженими можливостями, а для співробітників метро збудують готель.

Повідомляється, що незабаром проекти станцій представлять замовникам будівництва – "Київському метрополітену".

Як відомо, у жовтні 2016 року КП "Київський метрополітен" домовилось з компанією "Київметропроект" про проектування будівництва метро на Виноградар за 140,6 мільйона гривень.

Столична влада має намір розпочати будівництво метро на Виноградар у грудні 2017 року.         

Вартість будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену на житловий масив Виноградар оцінюють у 24,6 мільярда гривень. 

У лютому Київська адміністрація показала попередні ескізи зовнішнього вигляду перших двох станцій метро на Виноградарі – "Проспекту Правди" та "Мостицької".

Усі фото з сайту "Вечірнього Києва"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ