Кличко каже, що не дозволить забудувати СК "Восход"



Фото Спортивний комплекс "Восход" з facebook

Столична влада не дозволить забрати у киян і зруйнувати спорткомплекс "Восход" і зробить усе, щоб передати його у власність міста.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час візиту у спорткомплекс і спілкування з місцевими мешканцями, повідомляє прес-служба політика.

Мер зауважив, що навколо комплексу останнім часом було багато суперечок і навіть спроб захоплення.

"Я займаюся вирішенням цієї проблеми. І цей комплекс буде збережений, спортивні секції тут працюватимуть, і діти будуть займатися спортом", - запевнив міський голова.

За словами Кличка, у 1997 році "Київський радіозавод", якому належав спорткомплекс,  було визнано банкрутом, а у травні 2016 року цей завод продав комплекс "Восход".

4,5 га землі стадіону і 7 тисяч квадратних метрів приміщення тоді купили за 800 тисяч гривень.

"Я одне можу сказати: тут буде центр боксу та спортивні секції, буде спортивний комплекс. І не потрібно підключати якісь батальйони, щоб влаштовувати розбірки, які останнім часом тут відбуваються. Це я звертаюся до представників того, хто вважає себе новим власником. Спорткомплекс належатиме громаді Києва", - підкреслив Кличко. 

Він наголосив, що правоохоронці повинні притягнути до відповідальності осіб, причетних до незаконного продажу комплексу. 

"Ми зараз займаємося поверненням спорткомплексу у власність держави, а потім – у комунальну власність. У нас є кошти, щоб облаштувати комплекс, і щоб діти продовжували тут займатися спортом", - підсумував Кличко.

Він висловив сподівання, що ремонт у будівлі розпочнуть уже наступного року, а відкриють спорткомплекс у 2019 році. 

Як відомо, у вересні невідомі особи намагалися захопити СК "Восход". Внаслідок конфлікту 6 осіб госпіталізували з різними пораненнями.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ