На Печерську зносять незаконний офісний центр. ФОТО



13 жовтня на вулиці Кіквідзе, 37 б проходить демонтаж незаконного двоповерхового офісного центру.

Про це повідомляють на "Форумі Української правди". 

"Просто зараз йде демонтаж незаконного двоповерхового будинку з мансардою, який здавався під різні офіси, на вулиці Михайла Бойчука, 37 б (раніше Кіквідзе)", - пише користувач ФУПа.  

Повідомляється, що кілька днів тому до будинку приїхали люди, які привезли припис на демонтаж.

 

"Орендарі – власник не спромігся їх попередити про проблеми з законом – вперше дізнались, що їх зараз будуть виселяти, і стали просити почекати, щоб винести меблі, обладнання і товар", - йдеться в повідомленні. 

 

Відзначається, що нібито домовились, що до 19 числа нікого чіпати не будуть, щоб орендарі встигли забрати речі, але 13 жовтня комунальники взялися розбирати будівлю.

Станом на обідню пору прибудову вже розібрали. Наразі розбирають дах. 

 

Народний депутат і радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець заявив, що демонтаж здійснюється законно, але проводить його не місто, а прокуратура.

"Рішення демонтувати приймала прокуратура. Є відповідне рішення суду про демонтаж. Роботи проводить виконавча служба. Вони до демонтажу залучили і комунальників", - сказав Білоцерковець. 

 

Згідно з документами, які є в розпорядженні "Української правди", перше рішення про демонтаж за позовом Інспекції держархбудконтролю у Києві суд виніс ще у січні 2013 року.

Однак власник будівлі ПП "Ковальов і К" це рішення оскаржили у травні 2013 року. Це рішення скасували у касації. 

 

У лютому 2013 року Господарський суд видав наказ про примусове виконанні рішення про демонтаж.

У травні 2015 року державна виконавча служба направила до Печерського РУГУ МВС  подання про притягнення керівника підприємства до відповідальності за невинна рішення суду.

Усі фото з ФУП 

Ірина Балачук, УП

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ