Кличко просить прокуратуру розібратися з будівництвом АЗС на Ревуцького



Фото Олег Черниша с facebook

Правоохоронні органи повинні невідкладно розібратися з ситуацією, що склалася навколо будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького.

Про це на початку засідання Київради 5 жовтня заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Учора сталися сутички біля будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького. Там зламали паркан, трощили заправку, кидали димові шашки і пляшки. І, наскільки відомо, в основному це робили не місцеві мешканці, а молодики, які туди приїхали", - сказав Кличко.

За його словами, столична влада вже тривалий час намагається вирішити цей конфлікт в правовій площині, але "судячи з того, що відбувається, не всіх влаштовує саме такий шлях".

"Я неодноразово зустрічався з ініціативною групою, яка виступає проти цього будівництва, з представниками компанії, що будує заправку, та представниками багатьох політичних сил. За результатами цих зустрічей…було моє доручення призупинити будівельні роботи до проведення будівельно-технічної експертизи, містобудівних умов", - сказав Кличко.

Він додав, що разом з цим стартувала перевірка усієї документації на будівництво.

За словами мера, отримавши результати перевірок і експерти, компанія продовжила будівельні роботи, а представники громади звернулися до суду.

"Я вважаю таку ситуацію – коли намагаються вирішити конфлікт не згідно з законом, а силовим методом – вкрай неприпустимою! І переконаний, що правоохоронні органи повинні невідкладно розібратися і з’ясувати, хто там насправді чим займається!" – наголосив Кличко.

Він додав, що з цього приводу вранці 5 жовтня спілкувався з прокурором Києва.

"Сподіваюсь, найближчим часом правоохоронні органи зможуть дати правову оцінку подіям, як відбулись на Ревуцького", - зазначив Кличко. 

Як відомо, конфлікт на будівництві АЗС по вулиці Ревуцького триває вже кілька місяців.

Увечері 9 серпня протестувальники проти будівництва автозаправної станції перекрили рух і побудували барикади на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва. 

Блокування руху тривало до 14 серпня.

За фактом незаконного будівництва АЗС відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 356 (самоправство) КК України, в межах якого до суду скеровано клопотання про арешт майна та заборону будівництва на цій ділянці.

Столична прокуратура через суд вимагає знесення автозаправної станції, яку приватне товариство самочинно збудувало на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової. 

27 вересня поблизу скандального будівництва АЗС між правоохоронцями і активістами відбулася сутичка, під час якої поліція застосувала силу і спецзасоби до жінок. З цього приводу правоохоронці обіцяли провести внутрішню перевірку.

Увечері 4 жовтня громадські активісти та місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. У сутичках з поліцією постраждали 14 осіб.

Ірина Балачук, "Українська правда"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ