"Схемы": Кличко літає на приватному літаку з главою "Укрбуду" Микитасем



Мер Києва Віталій Кличко ввечері 17 серпня прилетів з Неаполя до Києва на приватному літаку разом з відомими столичними забудовниками.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Журналісти зафіксували, як після посадки літака Cessna Citation XLS з віп-терміналу аеропорту "Бориспіль" вийшли Віталій Кличко і нардеп і керівник державної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась з дружиною. 

 Кличко вийшов з віп-терміналу аеропорту "Бориспіль"

Також на борту літака була Марія Казанцева, яка фігурує в ЗМІ як член наглядової ради будівельної компанії City Capital Group.

Крім того, в списку пасажирів виявився екс-депутат ВР від Партії регіонів, колишній керівник патронатної служби Київської міськадміністрації і бізнес-партнер забудовника Вагіфа Алієва в деяких проектах Вадим Столар.

У коментарі "Схемам" Кличко повідомив, що за оренду чартеру платив Микитась. За словами Кличка, він випадково зустрів Микитася на вулиці в Неаполі і погодився придбати квиток на чартер, тому що мав переліт зі "стиковкою", а Микитась летів прямим рейсом.

"Пана Микитася зустрів у Неаполі на вулиці, він сказав, що летить до Києва, ті, кого він запросив, хто там з ним летів, я не маю до цього ніякого стосунку, тому що мені запропонували – я погодився", - зазначив мер.

При цьому Микитась заявив, що не платив за весь чартер, а тільки придбав квиток.

Як він опинився в одному літаку з Кличком і Столаром, Микитась повідомити відмовився, пояснивши, що це "особисте питання".

У рахунку за переліт, який Кличко відправив журналістам, зазначено, що він повинен сплатити 1500 євро без ПДВ на рахунок компанії "Tango limeted", зареєстрованої на Сейшельських островах. 

 Пасажири чартеру з Неаполя

Журналісти звернулися до компанії AirPink, що надає в оренду літак, яким скористалися Кличко і Микитась, з питанням, чи існує можливість придбання окремого квитка на чартер. Компанія сказала, що немає такої можливості.

Також в AirPink повідомили, що переліт літака Неаполь – Київ коштує 13 300 євро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ