Заступнику Кличка оголосили підозру за фальшивий диплом



Керівнику апарату Київської міської державної адміністрації оголосили підозру за фактом використання завідомо підробленого документу.

Про це інформує у четвер прес-служба прокуратури міста Києва.

Чиновника звинувачують у використанні фальшивого диплому Львівського національного університету імені Івана Франка, та сприянні у виготовленні цього підробленого документу.

У прокуратурі не називають його ім'я, але раніше повідомлялося, що керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра ЛНУ імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в КНУ імені Тараса Шевченка.

Дії посадової особи, наразі відстороненої від виконання обов’язків, кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України.

Після вручення підозри Бондаренка допитали в статусі підозрюваного, однак від надання показів він відмовився, посилаючись на положення ст. 63 Конституції України.

На даний час досудове розслідування триває, зазначають правоохоронці.

Як відомо, 11 травня журналісти програми "Схеми" опублікували розслідування про те, що керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра Львівського національного університету імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Слідчий відділ головного управління Національної поліції у Києві розпочав кримінальне провадження за ч. 4 статті 358 (підробка документів).

Згодом стало відомо, що Бондаренко брав підряд 3 відпустки у травні.

У коментарі "Українській правді. Київ" Бондаренко спростував, що має підроблений диплом, та пояснив, що 3 відпустки брав з об'єктивних причин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ