Київ хоче створити "кадровий резерв" керівників ЖЕКів



Фото thoughtcatalog.com

У Києві планують створити "кадровий резерв" керівників комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД).

Про це 11 серпня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Буде створений "кадровий резерв" керівників ЖЕД, аби ні у кого не виникало ілюзії незамінності", - сказав чиновник.

Анкети кандидатів до кадрового резерву почнуть приймати у вересні. 

У мерії переконані, що це дозволить залучити нових фахових людей у сферу та створити конкуренцію за місце в комунальних структурах.

Також столична влада має намір впровадити єдиний рейтинг роботи ЖЕД, в якому до 10 найгірших підприємств будуть застосовуватися санкції – звільнення або взагалі припинення роботи.

"Критеріями рейтингу стане кількість звернень людей на "гарячі лінії", якість прибирання, оперативність ліквідації аварій, стан освітлення будинків та дворів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у КМДА вирішили запровадити поквартальний облік доходів та витрат будинку, аби люди бачили, скільки і куди йде грошей.

"Роботи з поточного ремонту повинні будуть узгоджуватися з мешканцями. Крім того, зараз усі райони розробляють графік будинкових зборів з ЖЕДом. Вже незабаром мають пройти перші такі збори з мешканцями", – заявив Пантелеєв.  

Як відомо, на сьогодні у Києві працює 10 керуючих компаній з надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій та близько 90 комунальних ЖЕДів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ