Жителям Троєщини і Оболоні обіцяють повернути гарячу воду. ФОТО



Фото identi.li

Незабаром жителі Оболоні, Троєщини, Райдужного та Лісового масивів зможуть помитися у гарячій воді – роботу ТЕЦ-6 обіцяють відновити.

Принаймні про це говорять оголошення від керуючих компаній на під’їздах.

Фото оголошення на будинку по вулиці Маяковського, 12 виклали у facebook.

У ньому йдеться, що "Київенерго" відновлює роботу ТЕЦ-6 та розпочинає запуск гарячого водопостачання до будинків. У зв’язку з цим мешканців просять перевірити, чи закриті крани у їхніх квартирах. 

Фото Ірина Бондарук з facebook 

"Українська правда. Київ" не змогла наразі отримати коментарі від ПАТ "Київенерго", однак у КМДА повідомили, що ввімкнення гарячої води очікують у найближчі дні.

"Звісно, ми сподіваємося, що у найближчі дні це питання вирішиться. Коли саме дадуть воду, ми не знаємо, але наші керуючі компанії уже розклеїли відповідні оголошення, щоб люди були попереджені. І щоб у випадку, якщо воду дадуть, коли люди будуть на роботі, у них були закриті крани, і не виникло аварійних ситуацій", - сказала прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

На питання, скільки ще чекати воду, вона відповісти не змогла.

"Ми постійно ведемо переговори. Учора у КМДА буда зустріч з "Нафтогазом" і "Укртрансгазом", обговорювали графік погашення боргу. Однак, коли точно кияни будуть з водою, варто уточнити у "Київенерго"", - підсумувала Грамотна.

Як відомо, 30 травня "Київтрансгаз" припинив газопостачання ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою Оболонь, Троєщину, Райдужний та Лісовий масиви Києва.

Компанія "Київенерго" заявила, що несе від такого відключення мільйонні збитки, а кияни можуть просидіти без гарячої води до жовтня.

Згодом Міненерговугілля дало доручення "Київтрансгазу" під’єднати до мережі ТЕЦ-6 у Києві, щоб відновити постачання гарячої води у кілька районів міста.

Міська влада сподівається, що ТЕЦ №6 відновить повноцінну роботу до кінця поточного тижня, а мешканці Оболоні, Троєщини, Райдужного та Лісового масивів отримають гарячу воду.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ