Активісти під Кабміном вимагали відставки Авакова. ФОТО



Фото з facebook

Перед засіданням Уряду 21 червня представники громад Київщини вирішили пікетували Кабмін з вимогою відставки міністра МВС Арсена Авакова.

Про це повідомляє "Громада Приірпіння".

Відставки Авакова вимагали через зростання злочинності – низку підпалів машин, побиттів та нападів на активістів – і бездіяльність поліції.  

На мітинг вийшли представники громад Приірпіння – Бучі, Ірпеня, Коцюбинського, Гостомеля та громади Києво-Святошинського району – Петропавліської та Софіївської Борщагівки, Гатного та інших населених пунктів Київщини.

Також акцію підтримав "Автомайдан" та представники громадського сектору.

"Я говорила і з прес-секретарем Авакова, і з прес-секретарем Гройсмана, і з правоохоронцями, і з журналістами. Усі мають розуміти одне: напад вдень на Голову Коцюбинської ТВК Демченко – це наслідок того, що поліція всі останні роки нічого не робила. Спершу активістам палили машини, потім почалися напади вночі на активістів", - наголосила журналіст Ірина Федорів, яка живе в селищі Коцюбинське.

"Ми говорили Авакову і в 2016 році, і в 2017 році, що поліція бездіє. Тепер дійшло до того, що нападають вдень на пенсіонерок і ціна життя – 1000 гривень. Проти пенсіонерок виставляють професійних боксерів", – додала Федорів.

Журналіст додала, що зростання злочинності у регіоні породжує бездіяльність поліції.

"Розслідування підпалів автомобілів не рухаються ніяк, досі навіть не провели експертизу автомобіля, який  спалили ще 11 квітня 2017 року. Слідчий говорить, що в поліції немає транспорту, щоби привезти експерта…! Мені відмовили в наданні державної охорони. Я змушена переховуватися, тому що державі начхати, вона не може захистити своїх громадян, а натомість дає зелене світло криміналітету знищувати активістів. Констатую, що після "реформи" поліція і бездіяльність все одно синоніми", - сказала журналіст Валентина Аксьонова, родині якої спалили два авто.

Мітингувальникам запропонували створити робочу групу щодо цих випадків й співпрацювати з поліцією.

Водночас народні депутати вимагають в міністра МВС звіту щодо всіх справ, які пов’язані з нападами та утисками активістів.

Звернення до міністра підписали народні депутати – члени МФО "Київщина".  

Авакова планують заслухати під час години уряду 23 червня.

Як відомо, вранці 14 червня у селищі Коцюбинське молодий чоловік на замовлення побив голову ТВК селища Людмилу Демченко.

14 червня невідомі розбили скло і обшукали машину батька голови селища Коцюбинське Ольги Матюшиної.

Вранці 13 червня троє невідомих побили Олександра Дядюка – правозахисника, який бореться з незаконними забудовами.

Зранку 7 червня в Коцюбинському двоє чоловіків прокололи шину автомобіля Nissan Note, яка належить журналісту та місцевій активістці Ірині Федорів.

У квітні 2017 року спалили всі автомобілі родини активістки Валентини Аксьонової.

У січні 2017 року невідомі спалили автомобіль Дядюка

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ