У Кличка услід за подорожчанням води і тепла підняли тариф на квартплату



Фото Artinvest

Київська адміністрація вирішила підняти тарифи на утримування будинків і прибудинкових територій з 3 у середньому до 6,43 гривні за 1 кв. м.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на розпорядження КМДА №668 від 6 червня.

Зазначається, що розпорядження прийняте у зв'язку зі зверненням виконавців послуг з утримування будинків і прибудинкових територій, що надали відповідні розрахункові матеріали щодо нових тарифів.

Нові тарифи передбачені для 8 тисяч 327 будинків столиці (загалом у Києві близько 11 тисяч житлових будинків), що обслуговуються 10 керуючими компаніями по обслуговуванню житлового фонду.

Середній розмір тарифу для цих будинків становить 6,43 гривні за 1 кв. м. Згідно з додатком до розпорядження, найвища ціна, яку платитимуть мешканці становитиме 8,63 гривні за 1 кв.м.

Станом на червень, за обслуговування 1 кв. м кияни платять від 3 до 5 гривень залежно від керуючої компанії.

Згідно з розпорядженням, чинною залишиться можливість плати за послуги за стимулюючими тарифами з 10% знижкою, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця, наступного після розрахункового.

У документі не зазначена дата введення нових тарифів, але зазначається, що розпорядження набуває чинності від дня його опублікування.

Як відомо, з 1 березня тариф на електроенергію зріс до 90 копійок – 1,68 гривні за кіловат.

З 12 травня на 14,7% подорожчала холодна вода. 

З 1 червня для мешканців Дніпровського та Дарницького районів Києва подорожчали опалення та гаряча вода в середньому на 9%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ