Київ планує передати тепломережі у концесію упродовж 1,5 року після передачі КП



Фото Domik.ua

Київська адміністрація має намір передати тепломережі міста в концесійне управління упродовж 1,5 року після передачі в управління профільному комунальному підприємству.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

Відзначається, що після закінчення договору з "Київенерго" адміністрація має намір підготувати умови конкурсу для передачі мереж у концесію.

Хто надалі управлятиме тепломережами, визначать на конкурсі.

Міська влада оцінює витрати після передачі тепломереж в управління профільному КП у 1,25 мільярда гривень.

Кошти будуть спрямовані на покриття касового розриву, розриву в строках плати за газ і послуги теплопостачання, пільг і субсидій, що становитиме близько 860 мільйонів гривень.

Крім того, ще 390 мільйонів гривень необхідно буде затратити на фінансування закупівлі техніки й матеріалів.

Пантелеєв наголосив, що Київрада має негайно прийняти додаткову угоду з компанією "Київенерго" для передачі тепломереж міста в управління профільному комунальному підприємству.

"Зволікання в цьому питанні може стати фатальним для міста. Ми вже вибилися із графіка початку аудиту й інвентаризації", - сказав чиновник.

Він нагадав, що проект рішення, що передбачає продовження договору на теплопостачання з "Київенерго" до травня 2018 року, був поданий на розгляд Київради 26 квітня. Однак через розбіжності усередині депутатського корпусу його досі не розглянули.

Як відомо, договір з "Київенерго" на управління міськими тепловими мережами закінчується 31 грудня 2017 року.

У листопаді 2016 року Київська адміністрація заявила, що не має наміру продовжувати контракт з ПАТ "Київенерго" щодо управління тепловими активами міста.

Київрада має намір розглянути питання, хто стане господарем тепломереж Києва, у листопаді 2017 року.

У березні 2017 року столична влада заявила, що може продовжити угоду з "Київенерго" щодо управління тепломережами міста до травня 2018 року.   

Основними власниками "Київенерго" є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК "Енергетична компанія України"(25%).  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ