Депутати заблокували трибуну через рішення щодо "Київенерго"



Депутати Київради заблокували трибуну і президію, протестуючи проти доповіді з питання про продовження договору на управління мережами столиці з "Київенерго".

Після обіду депутати розглянули кілька питань, а коли дійшли до проекту рішення щодо "Київенерго", то частина депутатів відмовились навіть заслухати доповідача з питання. 

 

Депутати оточили трибуну і зайшли для президії.

"Колеги, ну прошу, це ж політичний тероризм. Дайте можливість доповісти доповідачу", - сказав секретар Київради Володимир Прокопів.  

 

Однак депутати не розішлися, пояснюючи своє рішення тим, що Київрада хоче ще на рік продовжити договір з "Київенерго".

"Ви пропонуєте Ахметову ще рік користуватися нашим майном. Ахметова треба гнати під три чорти", - обурився свободівець Володимир Назаренко.   

 

"Колеги, те, що ви робите призведе до того, що Київрада стане заручником "Київенерго" ще надовго. Ми пропонуємо рішення про припинення угоди, а ви блокуєте прийняття цього рішення", - сказав Прокопів. 

 

Він закликав депутатів підтримати рішення у першому читанні, а тоді вносити свої доповнення перед голосуванням у цілому.  

Таке рішення підтримав і голова фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.  

Однак свободівці продовжили блокувати трибуну.

Тоді Прокопів спробував поставити питання на голосування без доповіді. Однак цього йому не дали зробити.

Прокопів оголосив перерву на 5 хв.

Як відомо, договір з "Київенерго" на управління міськими тепловими мережами закінчується 31 грудня 2017 року.

У листопаді 2016 року Київська адміністрація заявила, що не має наміру продовжувати контракт з ПАТ "Київенерго" щодо управління тепловими активами міста.

Київрада має намір розглянути питання, хто стане господарем тепломереж Києва, у листопаді 2017 року.

У березні 2017 року столична влада заявила, що може продовжити угоду з "Київенерго" щодо управління тепломережами міста до травня 2018 року.   

Основними власниками "Київенерго" є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК "Енергетична компанія України"(25%).  

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ