Маріїнський палац за 519 мільйонів ремонтуватиме "Укрреставрація"



Фото pecherski.net

Державне управління справами 29 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління" на капремонт та реставрацію Маріїнського палацу.

Вартість угоди склала 519,10 мільйона гривень, повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відзначається, що підряд розрахований на 2016-2018 роки. Він передбачає будівельні та опоряджувальні роботи. А також комплектацію різним устаткуванням, необхідним для функціонування палацу президентських прийомів, серед якого обладнання для м’ясо-рибного та інших цехів кухні тощо.

Зведений кошторис по вартості робіт та замовленого обладнання не опубліковано, оскільки тендер проходив не в системі "Прозорро".

За даними "Наших грошей", очікувана вартість тендеру становила 763 мільйони гривень.

Однак два учасники торгів відразу запропонували ціну у півтора рази нижчу, при цьому між собою їх пропозиції різнились менш ніж на 1%.

Єдиним конкурентом було ДП "Будівельно-монтажне управління Державного управління справами", яке раніше і було генпідрядником реконструкції.

Нещодавно "Наші гроші з Денисом Бігусом" з’ясували відомо, що це держпідприємство брало на субпідряд для реконструкції Маріїнського палацу фірми, які належали Станіславу Адаменку – директору держпідприємства "Проектне бюро ДУС".

Це ДП є розробником проекту реставрації і здійснює авторський нагляд за реставрацією палацу.  

ТОВ "Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління" через ТОВ "Ремонтно-реставраційне підприємство "Україна-реставрація" належить Тетяні і Олені Колесник. Вони працювали в корпорації "Укрреставрація" задовго до того, як одну з її складових – ПАТ "Укрреставрація" взяла під контроль команда Януковича в особі тодішнього керівника ДУС Андрія Кравця.

Відзначається, що це найбільший з підрядів фірми, отриманих через державні тендери.

Раніше "Київське міжобласне СНРПВУ" вигравало тендери на 9,95 мільйона гривень.

Серед об’єктів, які ремонтувало це управління, "Пам’ятник радянським громадянам і військовополоненим солдатам і офіцерам Радянської Армії, які загинули від рук німецько-фашистських окупантів у районі Сирецького масиву", "Дитяча картинна галерея" по вулиці Шовковичній, 17/2, підготовчі роботи для завершення археологічних досліджень та музеєфікації залишків фундаментів Десятинної церкви та "Національний будинок органної та камерної музики України".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ