Активіст: Під Києвом лісники знищують заказник. ФОТО



Столичний активіст Олександр Соколенко звинувачує працівників Святошинського лісопаркового господарства у знищенні „Межигірсько-Пуща-Водицького" лісового заказника.

Про це він написав у facebook.

"Подивімось, як працівники Святошинського ЛПГ здійснюють у 52 кварталі лісництва так звані санітарно-оздоровчі заходи, санітарну вибіркову рубку. Нагадаю, що при вибіркових санітарних рубках мають видалятись сухостійні та пошкоджені дерева, але лісоруби, вочевидь, вважають по-іншому", - написав Соколенко.

 

Він 52 кварталі лісництва поламані живі дерева та кущі, стоять пеньки від живих дубів та хмиз із зеленим дубовим листям, який нашвидкуруч складають до куп та спалють.

 

"Інші порубкові рештки паляться просто посеред лісу, через що займаються стовбури вікових дерев, розташованих поблизу вогнищ. Загалом ліс нагадує величезне згарище", - наголосив активіст.

 
 

Він додав, що важка техніка знищила ґрунти, рослинний покрив, підлісок та чагарники.

"У деяких місцях лісники навмисно прорубали лісосіки, аби витягувати з середини кварталу дерева. Під колеса лісовозів та тракторів, вочевидь, і потрапили червонокнижні види, зокрема, плаун річний та лілія мартагон, які, згідно з ботанічним описом, зростають (чи вже зростали?) саме в цьому заповідному урочищі", - підсумував Соколенко.

 
 

Він нагадав, що 52 квартал Межигірського лісництва Святошинського лісопаркового господарства входить до складу лісового заказника "Межигірсько-Пуща-Водицького", в якому заборонені будь-які роботи, що можуть призвести до пошкодження деревостанів, чагарників, рослинного покриву, ґрунтів тощо.

Фото з facebook Oleksandr Sokolenko

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ