Меценат показав, якою буде Старокиївська гора після реконструкції. ФОТО



Дерева, які вирубали на Старокиївський горі, були чагарником, а роботи проводились відповідно до дозвільних документів щодо облаштування на цьому місці оглядового майданчика.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила керівник по зовнішніх комунікаціях щодо цього проекту мецената проекту В’ячеслава Москалевського Катерина Македонська.

"Мені дивно чути, що щось там незаконно. Роботи виконуються з усіма необхідними документами у партнерстві з Київською адміністрацією", - заявила вона.

Проект втілюється на території довкола підмурків Десятинної церкви та Історичного музею

Македонська додала, що за той час, що втілюється цей проект, вони наслухалися багато звинувачень, багато з яких були абсурдними.

"Там буде облаштований оглядовий майданчик. Не новий. Він був там раніше. Ми просто облагороджуємо це місце. Звісно, ми розчистили ту територію. Прибрали сухостій, чагарник. Ми там встановили лавки, урни, відреставрували ліхтарі. Ми робимо усе за проектом Мілецького. Ми відновлюємо те, як воно мало виглядати за задумом його творця. Весь проект робиться виключно за усіма дозволами, яких він потребує", - наголосила Македонська.  

 Однак не передбачає руйнування чи нового будівництва – лише відновлення за проектом архітектора Авраама Мілецького та благоустрій території. 

Вона додала, на цій території 30 років нічого не робили, тому все прийшло у занепад і потребувало цілої низки різних робіт.

 

"Найближчим часом на цій території облаштують інформаційні покажчики. А саме відкриття майданчика відбудеться 13 вересня. Ми радо запрошуємо усіх киян та гостей столиці", - підсумувала Македонська.

 

Водночас у КП УЗН Подільського району "Українстькій правді. Київ" наголосили, що дерева рубали з порушенням закону.

"Невідомі особи на замовлення ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" було знищено 163 дерева на Старокиївській горі. Це порушення природоохоронного законодавства. Його  зафіксували працівники КП УЗН Подільського району", - йдеться повідомленні.

Наразі зеленбудівці звернулись з цього приводу до Державної екологічної інспекції.

"Акт обстеження не дає правових підстав на вирубку дерев і не є дозвільним документом. Дозвільна процедура регламентується відповідними структурами КМДА", - наголосили у КП УЗН Подільського району.

Як відомо, вранці 7 вересня активісти повідомили, що на схилах Старокиївської гори, за Історичним музеєм, вирубали 163 дерева заради будівництва оглядового майданчика. За їх словами, вирубка проводилась без жодних документів і вночі. 

У КП УЗН Подільського району заявили "Українській правді. Київ", що вирубка дерев на схилах Старокиївської гори самовільна.

"Сьогодні працівники нашого підприємства встановили факт самовільної вирубки 163 дерев на схилах гори. Зі свого боку, ми скликали комісію, склали акт про порушення, і готуємо наразі листа до Державної екологічної інспекції у місті Києві щодо проведення перевірки і притягнення до відповідальності винних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зеленбудівці відзначили, що, за приблизними підрахунками, завдано збитків приблизно на 500 тисяч гривень.

Як відомо, у березні столична влада обіцяла, що сходи Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки реконструюють до липня.

Всередині травня час ремонту сходів столичні будівельники відкопали частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі. 

У липні Київська адміністрація призупинила реконструкцію сходів через знахідку.  

5 липня у столиці відбулося відкриття відновлених гранітних сходів, що виходять на вулицю Володимирську, на території Національного музею історії України.

Як відомо, В'ячеслав Москалевський є президентом Кондитерської корпорації "Рошен". 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ