Під Києвом горить сміттєвий полігон. ФОТО



На полігоні твердих побутових відходів в Обухівському районі Київщини сталася пожежа.

Про це повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Займання на звалищі біля села Трипілля виникло о 15:38 13 липня.

Горіли окремі осередки сміття на площі близько 6 га.

До місця події від ДСНС спрямували 7 пожежних автоцистерн та 37 людей особового складу.

 

О 19:25 пожежу локалізували. Гасіння пожежі тривало безперервно всю ніч.

"Станом на 8 ранку 14 липня площу пожежі вдалося зменшити до 1,5 га, роботи продовжуються, ситуація повністю контрольована", - йдеться в повідомленні.

 

Відзначається, що в ніч на 14 липня ДП "Лабораторний центр МОЗ України" відібрано проби повітря на місці пожежі та в селі Трипілля. Їх мають оприлюднити 14 липня.

Наразі до гасіння пожежі залучено 14 одиниць техніки та 49 осіб.

 

Полігон твердих побутових відходів займає площу близько 14 га, належить Трипільській сільській раді. Він приймав сміття із міст Обухів, Українка та села Трипілля, на даний час не функціонує.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників і один комунальник.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.  

23 червня у "Київкомунсервісі" заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня.

Столичні жителі написали петицію на сайті Київради з вимогою заборонити звезення і спалювання львівського сміття у Києві.

Фото ДСНС 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ