Кияни через петицію вимагають заборонити спалювання львівського сміття у столиці



Фото old.dailylviv.com

Столичні жителі написали петицію на сайті Київради з вимогою заборонити звезення і спалювання львівського сміття у Києві.

За словами автора звернення Юрія Наврузова, міська влада не враховані інтереси мешканців лівоборежної частини Києва, та й вести сміття за 850 км економічно невигідно.

"Влітку смердячий "вихлоп" заводу Енергія і без зайвого чужого мусора просто вбиває, немає чим дихати. 35 міст львівської області погодились спалити цей мусор на своїх сховищах і тим самим допомогли львів’янам – цей крок і дружній, і економічно виважений", - переконаний Наврузов.

Петиція була опублікована 21 червня за 2 дні зібрала 883 підписи.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Перший вантаж з 10 автомобілів прибув 20 червня. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.  

23 червня у "Київкомунсервісі" заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ