У гаражі на Подолі вилучили 60 гранат, вибухові пакети та іншу зброю. ФОТО



Столичні правоохоронці виявили майже 60 гранат з запалами та цілий арсенал іншої зброї у гаражному приміщенні на Подолі.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

Про небезпечні предмети повідомив місцевий мешканець.

За викликом виїхала слідчо-оперативна група, яка дослідила приміщення та виявила в одному із боксів велику кількість зброї та боєприпасів.

 

Правоохоронці викликали вибухотехнічну службу, кінологів та опитали власника приміщення – 46-річногокиянина. Він розповів, що останні роки його гаражем користувався покійний брат.

Фахівці вилучили з гаражного боксу майже 60 гранат: Ф1, РГД-5, ВОГ, РГН, РДГ; запали до них, електродетонатор, вогнепровідні та детонуючі шнури, саморобні електроспалахувачі, пластичні та тверді речовини, вибухові пакети, ящики з набоями різного типу та калібру, глушник саморобний та пістолети, нагани, пневматичний ШВ.

 

Вилучене направили на експертне дослідження.

 

Відзначається, що ймовірно, зброя була привезена у Київ із зони проведення антитерористичної операції.

 

За словами начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, окрім того, вдома у чоловіка вилучили різноманітні документи і схеми закладення вибухівки на різноманітних об’єктах.

"Зараз уся ця інформація ретельно вивчається і перевіряється. Насамперед ми з’ясовуємо, чи були у чоловіка, який це все зберігав, спільники і хто вони", - підсумував Крищенко.

 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  

Фото поліції

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ